hakikat merdeka 53

Tuesday, August 31, 2010 at Tuesday, August 31, 2010

salam merdeka buat semua
hari ini genap 53 malaysia merdeka

"i'm in my home, MALAYSIA!"

dulu
"byk kn kite lihat ade pasak bendera kat belah kiri ato kanan kete, motor, basikal, teksi"
"sampai ade yg ltak hampir 10 bndera kat satu kete"
"dahyat woooo"

kini
"td aku lalu highway p lumut, xde satu kete pon pasang bendera tu"


aik, knape jadi camni eh??

mungkin kali ini rakyat malaysia lebih kepada "batin" merdeka kot
xnk tunjuk dari segi lahiriah
trend baru ni rase nye di era pemerintah PM terbilang

walaupape pon
rase nye manusia kt malaysia ni
tidak lagi merdeka sepnuh nye
bahkan "menderhaka" pada diri sendiri

"asal ckp cmtu?? xbaek la"

sebagaimana kita lihat,
sebagaimana kita dengar,
sebagaimana kita tonton,
sebagaimana kita baca,
bermacam2 kisah manusia menderhaka pd Malaysia

buang anak kat dalam tong sampah
anak kelar leher emak kat dapur
si bapa liwat si anak
merempit xtentu hala
rompak sana, curi sini
remaja tnpa segan melanggan pelacur jalanan
laki buang kemaluan replace dgn kemaluan pmpuan
dadah,arak,zina


kununye " I LUV MALAYSIA"
bile hari mrderka
ade yg buat parti seks bebas
kondom bersepahan di tempat2 merendek!
ape seme ni??
seme ni karut a wehhh!

moral; kawan2 sekalian,sedar lah sikit ape yg kita buat semelam, kelmarin dan sekrg. adakh ape yg kita buat btul2 tepat, betul serta jitu. muhasabah la diri sendiri demi kpntingan diri kita, keluarga, msyarakat bahkn negara kita yg
tercinta ini,MALAYSIA. akhir kata,

MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!




LAWAK NAMA JEPUN

Monday, August 30, 2010 at Monday, August 30, 2010

salam
hari ni sgt bhagia
kerna kelas yg sebenarnya dijadualkn ade
3/4 telah cancel
mungkin lecturer p dtaran merdeka kot
untuk sambat kemerdekaan malaysia ke 53
MERDEKA! merdeka! MERDEKA!

ni ha
ak nk kongsikan benda yg agak lucu a
smlm time2 aku ushar fb
ak jumpe bende alah ni

"lawak nama jepun"

01. yang pemarah- " KEiJi CACIMAKI"
02. yang suka berjimat- " SAYORI SUKAMURA"
03. yang suka makan nasi- " NANCHi KASIBANYA"
04. yang suka layan blues- " APO NADIKATO"
05. yang suka belajar- " ASHIKO ULANGKAJI"
06.yang bisu- " KIETA TADASORA
07.yang kerap bikin kacau- " WAKSI HURUHARA"
08. yang sangat kedekut- " MATIMATI TAMOKASI"
09. yang suka sangat tidur- "ICHIBAN TIDOMATI"
10. yang suka mengintai- " HINTAI AKOSUKA"
11.yang tua- " TARAGIGI PADANMUKA"
12. yang kena tinggal bini- "SUSAHATI BINILARI"
13. yang suka merempit- " SAJA CARIMATI"
14. yang suka bersumpah- " SAIFOO BAUKARI"
15. yang lembab- "AYUMI SIPUTBABI"

so ni la name tu
lawakan!
nice!
so leh la dijadikn panduan untuk baby2 korunk nati
such a great,nice,kretip name wut!?!
hahhahah

have a good day!


HIDUP LELAKI

Sunday, August 29, 2010 at Sunday, August 29, 2010
salam
hari ni da 19 hari puasa
tiggl lebih kurng 11 hari sbelum korung pkai baju baru yg telah di beli

coretan kali ni berkisar ttg hidup seorang manusia bernama lelaki
mungkin kisah ini ade berkait dgn korung
jadikn la "tulisan" aku ni panduan tuk hari2 mendatang

lelaki mmg di jadikn, dicipta untuk pmpuan
dan perempuan dicipta untuk mencantikkn hidup laki

jadi dalam hidup ni jika

"sekaya mana pon kita"
"sekedekut mane pon kita"
"semiskin mane pon kita"
"sehensem mane pon kita"
"seburuk mane pon kita"

usah jadikn ciri2 tersebut penghalang untuk bhagia bersma si mawar itu
malahan
jadi kn ia perangsang untuk terus bahagia
(*jiwang ni..aihhh)

"ye, saya memg berharap pada awak untuk kebahagiaan ni"
"yes..mmg awak la, xde org laen da"
"npe wat muke cmtu? xcaye ke?"
"no matter what, org itu mmg awak"

nota ketot: sape awak ni?? harap2 kali ni menjadi :)

untuk semua lelaki, pasanglah hrapan seperti ini ye
bgus tuk ksihtan seorng lelaki!
wahahhaha



INSAN BERNAMA kawan

Friday, August 27, 2010 at Friday, August 27, 2010

salam semua
hari ni dah masuk 17 hari kita puasa
tibe2 di ptg yg di iringin hujan mencurah manja
sambil telinga ak di hibur dek lagu raya
ak terlintas untuk menulis
mgarang seperkara ttg manusia

dulu2 la
"weh ko ade awek x?"
"kiteorg xde awek la, mane gals nk kat ktorg ni"

namun kini..
"weh, ape macam skrg, da awek lum"
"diye org da ade, ak je xde"

segala telah brubah
segala galanya
dari A sampai lah Z

dulu2 la
"weh lau nk makan ajak la wehh"
"bereh2, nati da nk grak turn kf v2 ak singgah bilik ko k"

"jom p karok jom!"
"kite ber2 jeke, nti aku ajak si A,B,C ek"
"okies, no prob"

tpi kini
"tapaw"

pengajaran:
1. dalm hdup kite msti igt kwan, walau segembira mane kita dgn org tersyg
2. kene igt yg mana jika diberi pilihan atr kwn baik dan awek/pkwe, kwan baek di tempat prtama dan awek/pkwe tgga ke2
3. igat saat di mna ko xkenal lagi bf/gf ko tuh, kawan la jugak yg tmn ko mkn, bg ko tiru assgment, tmn ko beli baju raya dan sebagainya
4. korg juge perlu igt yg kawn korg ade hati dan perasaan juge, bukn gf/bf korunk shj.
5. masih ade masa utk berubah

action:
jgan jadi kn alasan bercinta sebgai pemisah antara kawan2 kite
biar pun kbhgiaan masa lalu dgn kwan2 xkn terjadi lagi untuk masa kini, tp at lis spend masa dgn kwan korg tuh
wat kwan2 korg rase dihargai

kwan adalh sgla2nya




buat aku tersengih lebor

Tuesday, August 24, 2010 at Tuesday, August 24, 2010
salam bahagia
ini merupakan sesuatu yg mmpu mmbuat anda tersenyum
lantas igt akan sesuatu

tentang apakaH?

korunk tgk la
pliss tgk
insyaAllah akan dapt pahala
amin



work out in Ramadhan

Monday, August 23, 2010 at Monday, August 23, 2010


First of all, here's what happened to your body while you are fasting. Obviously you become more dehydrated. Your main metabolic fuel source for bodily function during fasting is mainly fat, whichis a good thing even though your metabolism will slow down due to less frequent meals. People do lose weight during Ramadan. But if you eat the wrong food, the weight you lose could be muscle mass instead of fat. So look, it's all about maximizing nutrient uptake, maintaining proper hydration, and modifying key fat burning/muscle building hormones in your favor during this month. By doing so,forget about maintaining muscle mass, you can even make some of your best gains during Ramadan.

Anyways, let me get to this program. Here's how my diet/meal intake looks like.


DIET PROGRAM.

1: Pre-dawn meal-Whey protein-Oatmeal (large flake, dry)-cheese (low fat)-3-5 dates-fish oil and some other multivitamins-Plenty of water (normally I'd down about half a gallon before the azan)

NOTE: look out for sodium food. What happen is high sodium intake can causegreater dehydration and it will make you thirsty during the day. So if you planto fast, stay away from sodium food for your pre-dawn meal. Avoid spicy foods,sauces, condiments, gravies etc. Keep up with your multivitamins to make sure your nutrients requirements are met. Don't forget your vitamin c!


2: Iftar (when you break your fast)-Chicken breast (5-6oz)-Brown r

ice (long grain, cooked)-potato (4-5oz)-Green beans (1/2 cup)-5-7 dates

NOTE: Iftar is the time for rehydration. So drink plenty of water! The wisdomin Islam is never ending. We break our fast with dates almost all the time. Butif you run a research on this nutritionally, you'll see that dates are uniquei

n their nutrient content and they contain very high levels of potassium, whichis a key re-hydration mineral and a special carbohydrate blend that enhance hydration above and beyond water alone. So if you eat dates and drink plenty of water, you're body gets hydrated MUCH FASTER than with water alone. So try to include dates in your diet.


3: After Tarweh prayers / before workout-Whey protein-Chicken sandwich (5oz, whole wheat)

NOTE: Eating small meals frequently can trick your body into speeding up metabolic rate as well as increasing nutrient absorption and stabilizing insulin and blood sugar levels. Our body loves h

omeostasis and wants to maintain a certain balance. So we will have to literally shock it constantly to lose fat and gain muscle over the long run. There is so much wisdom in "Eat and drink but not to excess" and let's try and follow that especially during Ramadan.


4: After Workout-Salad mixed (1 cup)-cottage cheese (1/2 cup)-Whey protein (1-1/2 scoop)


WORKOUT ROUTINE.

-Training while in a state of dehydration can decrease strength significantly.In fact, research indicates that dehydrating a muscle by as little as 3% can cause a 12% loss in strength. Training while you are fasting can be more detrimental than beneficial. So DO NOT train during the day if you're fasting!This can create way too much muscle breakdown and cause a significant rise in the catabolic hormone cortisol. The best time to weight train during Ramadan is at least 1 hour after iftar or early morning before suhur. If one of your goals is to lose fat, stick with working out before suhur. The best time to do cardiowork for maximum fat loss is before suhur. Not many people would want to wakeup 3 o'clock in the morning and workout. But if you can pull this off then the best thing to do would be cardio cool down for 30mins.

Try to follow these simple guidelines and nutrition tips. It'll help

you achieve decent gains. If you want to maintain your lean body mass, your muscle density, and keep your digestive system active throughout the day, go ahead give it a shot..You got nothing to lose. May God help give us patience and strength in this month and throughout the year and make us strong mentally,internally, spiritually, and physically!


sense of love

Saturday, August 21, 2010 at Saturday, August 21, 2010

......................................................................................................

abang: "awak da curi hati saya"
*si abang memandang tepat, jitu jauh ke dlm mata sayang

sayang: "iyeke, jadi macam mane saya nk pulangkn semula hati abg"
*sinar jernih syahdu asmara melingkar di kelopak mata si syg
*abg merenung manja seakan anak mata itam syg berbunga mawar

abang: "usah pulang kn sayang, simpan saja hati abg itu selamanya"
*pewittttttttt!

nota ketot:
sape la pmpuan yg akan ak luahkn kata manis cinta ni
harharharhar

................................................................................................................................................



Bulan Puasa tahun 2010

Thursday, August 19, 2010 at Thursday, August 19, 2010

Assalamualaiku w.b.t
lame giler doh aku dop naip kat blok ni
sere mende beno nye ade museng ye diri
time ak naep ni, ak baru pah buke pose ngan budop komiti BH
aidil ade, zul ade, hazim ade, mastura pon ade gop
(*mastura tu natu aku tuh..hahha)

xdop mnde hok penting pon beno nye
saje je nk update blok aku ni

aku syukur do'oh sebak buleh lagi pse dalang tahun ni
tahun 2010 ni
pose tahun ni ade a beza skit dari hok lepah
kire dari bab buke pose, terawih, kebaikang aku
serbe serbi baek sikit a
bukn nk royak hok thun lepah aku dop pose
tpi kadang tahun ni sere sedak lagi dari tahun lps
gane2 pon aku harap kawang2 aku, sdare mare aku rase supe ye gop a ngan aku
sere sedak pelik bulan pose ni

slamat berpuase a tuk sereme orang eh
pose sedakk'!



cantik nye diye

Tuesday, June 1, 2010 at Tuesday, June 01, 2010
salam sejahtera
hari ning aku bangun awak skit ho
dop tahu la bakpe
nk kabo nk stdy, dop bukok buku pon
doh la ptg ni aku se lagi paper lah
paper political science
koya nk jadi wakil rakyat saboh la kpd piye hok ambek subjek ni
xpe2
pah aku siap tulis natang ni aku stdy
rilek2

mu nk tahu dop wape aku tulih mende ni?
bukn pasal jiwang ke nape
dop boh!
tapi pasal sorang mek ni
comey giler
putih seput
pergh...
cair aku tgk

nok dibuatkang cite
aku benornye ushar lame doh budak tine ni
dari kecik pah besor
hok dop tahang nye
comey dop habis2 pas besor ni
nk kabo ke sek2 mu
comey diye ho xleh nk digamborkang dengang kata2
~jiwang sial

rilek2
mesti awok mu nk tahu sape tine ni ork
ak sere la mu knl kot piye ni
rambut ye kadang2 pjg
kdange2 pendek
biase a
tubek tb sokmo ekpon

dop gune gop aku tulih pjg2
sek mu tgk diri a gambor ye bowoh eh;







note ketot: ni gambor hok diye mms ke aku. sek mu jgn deki neh :)

titis sinar mentari

Sunday, May 30, 2010 at Sunday, May 30, 2010

ak tergerak hati untuk menulis lagi
bukan ats dasr mengada2
tpi yg pasti nya
ak perlu mgarangnya agar ia tidak terpenjara
agar ia nya keluar dari lubuk hati sanubari aku ini

kecewa
kecewa
kecewa
itu yg mampu ungkapkan
itu yg mampu aku luahkan
itu yg mampu aku coretkan

hati ini mugkin pernah ternoda dek dosa2 silam
yg slama ini
berteriak gembira
bertepuk bermesra
jauh di sudut hati ku ini
namun dosa itu persis pahala bagi orang tidak tau mgenal erti dosa
*sigh


aku xlarat lagi menapak selangkah demi selangkah
menuju ke destinasi yg xkan mmberi 1001 kebahagian bagi aku
hanya merasa enak di saat muda
pasti perit di saat tua

kenapa perlu wujud perasaan se akan ini??
mengapa tidak hanya gembira,bahagia penyudah segalanya?
mengapa perlu ada ketidaksamaan ironi?
*sigh

kawan
kini aku pasangkan obor perubahan
yg akan aku nyalakan ke titik helaan nafas terakhir
aku akan berubah
meninggalkan secangkir racun
lantas
menadah rapat air suci-Nya
mengorak langkah mengutip titis sinar mentari

titis sinar mentari

...............................................................







"ikut hati binasa"

Saturday, May 29, 2010 at Saturday, May 29, 2010
arini
29 may 2010
macm biase la
aku ade 3rd paper
well completion

dan hari ni juga
aku masih lakukan itu
mistakes
mistakes
mistakes

nape ek???
it's not about the exam
but then it relates to my life
semacam mende tu da semadi dlam idup aku ni

sssshhh....pergi "kau" dr idup aku!
ak nk bahagia tuk masa mendatang
ak xnk disbbkn "kau"
semua tu xmmpu tuk aku kecapi
plis......i beg kat "kau", GO AWAY !



mungkin bkn aku sorunk je yg alami mende ni
ramai je yg merasakn perasaan ni
but then
plis la kawan2..dun be the slave of dat "kau"
if not u
u will regret one day!

................................................................................................................................

i will fight to say no to "kau"!!!!






Latest Memories yg aku create

Tuesday, May 18, 2010 at Tuesday, May 18, 2010
salam sejahtera
da lama da aku x update blog aku ni
ntah la...rase semacam ade musin je tuk mengupdate blog nie
tp xpe
ak simpulkn bberape bnde yg aku wat sebelum2 ni

1) batu berangkai-tapah

ni mandi manda dept aku ( 24 april 2010)
faci dept tuk prog motivasi kat mrsm trolak hujung jun t
seme ade
besh2~


diperkenal kan
bdr balakang : hazim, peja, aidil, fakhrul, zul
depan (kanan): bell, kb, ada, anis, farah

ni la port yg dalam skit
tmpt tuk terjun2
bes woooo
siap ade aksi selamt myelamat lagi
wahhaha..bes2x

ni la ayam bbq kiteorng
nampak sdp kan
mane x nye,letak madu kot ( credit to hazim)
hahha...msti ngah telan air liur kan time korunk tgk ni...gluuurrrp!

aksi bakar mmbkar ayam
sorunk je yg leh harap tuk idup kan api
peja sorunk je..
sape peja tu weh?? xknal la..hakss..

aku p sane ngan motor doe..
bes merempit
jgn slah aggp
blkg aku tu bukn orunk asli yg aku kutip kat area air terjun tu
tapu SYABAR!!
menantu aku..hakss..


2) 1st Burger King kt Ipoh

malu lak nk tulis
nk ckp ke x ek..
ckp jela..huhu..
btw rakyat ipoh di gegarkn dgn pembukaan burger king! 1st burger king kt PERAK!
so kiteorg p la ambek bau kat restoren fast food
13 mei kiteorg p..time stdy wik

aku bersama Mira Babes
ni bukan awek aku k..jgn salah faham
kawan baek ni...

time aku mbek gambr ats tu
ainil lak jels nk ambek gmbr ngan aku..haha
so diye myelit la..tgk2..

besar nye mulut
tp lau tgk balik kan...berger tu cam sama besar ngan muke ainil..hahha
ainil=berger
ok gak kutt!

ni bukn sal model ni camtik ke ape
tapi siyes semart gambr ni.
sukey weitt
credit to peja yg ambik gmbr ni
(~sape peja??)

ni diye
farah "tut"
diye ni la empunye kerete
diye ngah ushar mamat bangla lau xsilap time ni
sampai burger pon leh diye lopekan
dun be like dis k
utamakan Burger dulu kk!


3)cameroon highland- boys day out!

individu yg terlibat dalam perjalanan ini ialah aku,aidil,hazim,zul and jimie.
awal seyh btolak p mndaki cameron ni..kol 4.30 pg kite org btolak
ni la antara kenangan aku brsama dak2 ni

ni la seteroberi manusia kalo orunk cameron pggil la

ni kat tempat seteroberi gak
kat entrance
cun seyh gambr ni..aku suke
credit to zul yg ambek pix nie.. :)

erm ni kat tempat bunge lak..
ni seme aidil punye cdgan
mat bunge katakan
tgk..siap cium2 lagi ha
flawless la kata kann..wahahha

ni kat ladg teh
kat sblh aku tu..yg pakai sweater cklat tu ialah pekerja pgutip daun teh
terer doe diye ni
siap bg briefing lagi sal cara2 nk petik pepuck teh itu
diye ni bangla kot lau xsilap =)




Festival of Colours of The World

Tuesday, March 23, 2010 at Tuesday, March 23, 2010
date: 06 Mac 2010
time: 8.30mlm sampe 11.30 mlm
venue: Chancellor Hall UTP

salam bahagia
selamat petang
buat julung2 kali nya ak masuk FESCO
huhu
buat pengetahuan semua, event ni melibat 21 universiti seluruh malaysia
namun ia nya turut melibatkn Universiti Gajahmada dan Walailak Universiti
bawah ni ade la gambr sikit..
njoy2


ini lah hampir keseluruhan universiti yg join
bes woo..
time ni kiteorng kene mnari Tarian 1Malaysia..
UTP lead wooo..ak dapat KLiUC


bersama orng kuat FESCO~kean
dan Rector tersyg..weee~


ni la muke aku time dance ni berlaku
kire aku gruo cina a yg bertema kan "opera"
first time pakai "litip" weh...hahha

step india..terima kasih la kpd yg mbek gmbar ni
time ni da bepeluh woo..
habes mekup cayor~

first part of our performance
gune lilin time ni..
cantik
sesambil tu seme lampu CH tutup
nseb bek xterbkr bulu keti

nota ketot; bes woo join UPAG (utp performing arts group), byk pahit manis yg aku lalui. ppehal pon ni kenang manis yg teramat!!..chaiyok UPAG!!

BERLAKU SERENTAQ~

Tuesday, March 2, 2010 at Tuesday, March 02, 2010

date: 27 Februari 2010
time: 8.30mlm sampe 11.30 mlm
venue: Chancellor Hall + Main Hall

kisahnye bermula begini
hidup ku sehinggalah habes 27 feb tersangat lah berbelah bgi
kenape??
huhuhuhu......................

ak membizikan diri aku dalan 2 bende yg akhirnye berlaku serentak pada tarikh yg sama
alhamdullillah
aku dapat kelepasan dari-Nya untuk melakukan ke2-2 nye dgn berjaya
apekah??

UPAG itulah aku
WELL DONE begitu jugalah aku

untuk UPAG
aku terpaksa menari untuk Chinese New Celebration
dan
untuk WELL DONE
aku pelontar suara untuk Pertandingan Malam Inspirasi Seni 2010.

syukur
WELL DONE dapt juga masuk ke final
dan persembahan kami di CH juga tidak kurang hebatnye..

suke2x!!


Finalis Malam Inspirasi Seni 2010
3 March 2010- Final MIS
dari belakang: ajim,syuaib,iz'aan,aiman,fakhrur,syawal,faizal ghazali
dari depan: faizal,din,ajwad

ibuku

Monday, February 22, 2010 at Monday, February 22, 2010

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan
malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu.
Si ibu segera mengesatkan tangan pd apron menyambut kertas yang
dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.

2) Tolong jaga adik : RM4.

3) Tolong buang sampah : RM1.

4) Tolong kemas bilik : RM2.

5) Tolong siram bunga : RM3.

6) Tolong sapu sampah : RM3.

Jumlah : RM17.


Selesai
membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu
berlegar-legar di mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis
sesuatu di belakang kertas yang sama.


1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan -
PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu -
PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu -
PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu -
PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -
PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air
mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh si ibu.
Si anak menatap wajah ibu, memeluknya dan berkata,"
Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis '
Telah Dibayar' pada
mukasurat yang sama ditulisnya.

olidays RAYA CINA~~

Friday, February 19, 2010 at Friday, February 19, 2010
lokasi: around Pulau Pinang
tanggal: 14 februari 2010
bersamaan: raya cine ngan valentine day!
time: 6.30 pg sampe 4.00 pg


pertama tama nye, aku xbalik umah pon cuti raya cine ritu
bukan niat di hati xnk balik, tpi ade nis understanding skit
so,
ape lagi, stay la ak kat utp ni bersama yg xbalik
kat utp ni, ade la bbrapa kerat bdak UPAG yg xbalik
antara nye ialah;
abil, sapek, iskandar, hamka, eya,eisak,uyun serta aku

buat ape weh duk utp??
destinasi budget kami ialah PENANG..yehaaaaaaaa!

time ni kiteorg pegi kat BATU FERINGGHI
jem gler nk sampai kat batu ni
nway kat sini pat la kiteorng cuci mata sket
merata "ikan KEring" ader kat pesisiran pantai itu..

erm...credit to abil
semart syh diye ambek gambar ni..
nice abill..

sebelah aku tu eya
dan sebelah aku dan eya ialah sapek
kiteorng ni ngah duduk atas surt kobar yg eya curikkk..
sabo jela..
neseb bek xbkudis bontot sapek!

eeeeeeeeeeee....
ulaq!
btw time ni kiteorng kat SNAKE TEMPLE
cume 5 kerat ni je yg brani ambek gambaq
yg len menggelemang tgk ular..
lagi2 abil..shhhhh!!


gambaq dpan snake temple
panas siak time ni..
but then it was a great moment ever!



time ni kiteorg kat TOY MUSEUM
byk la toy kat tepat bende alah ni
sepuluh hinggit melayang weh
bukan nape,,
aku xske la toy2 ni..



panas sgt2 time ni
ni kat kaki BUKIT BENDERA
mane xnye, pegi sane time matahari terpacak atas pale..
so,
kite org xnek la bukit bendera tu
kat bwah sudeyyhh...